SlankeAssistent

Slanketips og Livstilsartikler

   jan 15

Sådan fungerer en varmepumpe

At lede efter en varmepumpe kan være en svært jagt. Der er mange forskellige pumper i forskellige prislejer og med forskellige specifikationer. Når du skal finde den, som passer til dit behov og det prisleje du leder i, skal du først vide, hvilken slags varmepumpe du er på udkig efter. På listen finder du: luft til vand, luft til luft og en jordvarmepumpe. En jordvarmepumpe kræver dog, at du også har et jordvarme anlæg installeret.

Der er klare fordele ved at vælge en varmepumpe i sammenligning med andre varmesystemer, så som f.eks. oliefyr, elvarme el.lign. Varmepumperne er både billigere at benytte og meget bedre for miljøet. Selv når man medregner det energiforbrug varmepumpen har er fordelene indiskutable.

En varmepumpe fungerer ved at indsamle den naturlige varme, som naturen genererer. Dette sker også i årets koldeste måneder, selv om solen ikke skinner eller varmer meget. Når man taler om luft til vand varmepumper og luft til luft varmepumper er der varmen i luften, som udnyttes til at varme boligen og/eller forbrugsvandet op, mens den ved jordvarme er varmen i jorden, som udnyttes.

Hvis du skal have en varmepumpe installeret i et helårshus, er der nogle forudsætninger for at det kører optimalt. Luft til vand pumpen er det oplagte valg, og vil bedst fungere hvis huset har vandbårne radiatorer eller gulvvarme installeret.  Luft til luft varmepumpen egner sig bedst til mindre rum eller f.eks. fritidshuse. Jordvarme kræver lagt den største udgift at installere, men giver på sigt til gengæld også den største besparelse på varmebudgettet. Alt dette og meget mere til kan du læse yderligere om på http://varmepumpeoversigten.dk/.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>