SlankeAssistent

Slanketips og Livstilsartikler

   mar 17

E-cigaretter—hvad er al hypen omkring: gode aspekter ved e-cigaretterne

image34Man er måske allerede begyndt at se, hvordan gadebilledet nu pludselig ikke kun har rygere af almindelige cigaretter eller den klassiske pibe, men hvordan en ny trend har sat sit præg på tilværelsen. Det er selvfølgelig de populære e-cigaretter der henvises til, og de bliver da også mere og mere fremtrædende på landsplan. Flere fysiske butikker springer op rundt omkring, men går man online er salget af e-cigaretter godt i gang.

Men hvad er det egentligt, som får garvede rygere til at kvitte de almindelige ’engangs’-cigaretter, til fordel for en batteridrevne e cigaret?
E-cigaretter promoveres som et alternativ til de almindelige kræftfremkaldende cigaretter, og det er da også her, at forcen ved e-cigaretterne skal findes. På grund af det faktum, at e-cigaretter er ’drevet’ af væske i stedet for tobak, så inhalerer man som ryger ikke det ene giftige stof efter det andet. Opgørelser viser, at forskellen løber op i næsten 4.000 skadelige og kræftfremkaldende kemiske affaldsstoffer. Nogle af de farlige stoffer man slipper for er blandt andet bly, salpeter, benzen, acetone, tjære og kuldioxid. Navnene alene på stofferne lyder som om, at det kun burde findes i kemilokaler og laboratorier, ikke i forbrugsgenstande som cigaretter. Den gift man inhalerer ved at ryge almindelige cigaretter, kommer man ikke i kontakt med, hvis man ryger e-cigaretter i stedet for.

I forlængelsen af de skadelige stoffer, så er det med e-cigaretter også muligt, at fravælge indholdet af nikotin. Nikotin går ind og stimulerer visse centre i hjernen, og kan virke generelt opkvikkende på sanser, følelser og så videre, men det er også nemt, at udvikle en afhængighed af nikotin, som er derfor at mange har problemer med, at foretage et rygestop. Med e-cigaretter kan nikotinen helt fravælges, eller vælges i fire forskellige doseringer, således, at man som afhængig af nikotin langsomt kan bruge e-cigaretter til en langsom og gradvis nedtrapning, indtil man kan undvære det helt.

Med e-cigaretter får man stadig som rygende forbruger oplevelsen af, at have en genkendelig og ’normal’ rygeoplevelse. Bortset fra det, at man ikke skal bruge åben ild for at tænde cigaretten, men at man blot skal trykke på en knap, så kommer der stadig en røg-lignende sky ud af e-cigaretten, og man kan ligeledes stadig inhalere og endda lave røgringe. Man skal altså ikke vende sin rygerutine på hovedet, hvis man vil overgå til de sundere e-cigaretter.

Så set ovenfra, er der en lang række fordele ved brugen af e-cigaretter over almindelige cigaretter. Dog er det vigtigste aspekt dog simpelt, og nemt for alle mennesker at forstå: det er langt bedre, set ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv. Hos www.Smartsmoke.dk kan man komme i gang med e-cigaretter allerede i dag, og derved i gang med en betydeligt sundere livsstil.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Henning siger:

    Jeg er helt enig med dig i, at det bare er et spørgsmål om at komme i gang. Dog er jeg lidt betænkelig ved at Kræftens Bekæmpelse endnu ikke kan give e-cigaretten det blå stempel… For i mine øjne burde der overhovedet ikke være noget at bekymre sig om! Så sæt i værk!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>