SlankeAssistent

Slanketips og Livstilsartikler

   apr 30

Vælg din slankekur med omhu

Hvornår er det man indser at man er blevet for tyk? Er det når bukserne strammer eller når man kan spise 4 koteletter med kartofler og sovs. Begge dele giver et vink med en vognstang om at man skal til at tænke over hvad man spiser og hvordan man lever.

Mange mennesker tror at de har et dårligt stofskifte og at det er derfor de har problemer med at tabe sig. Faktisk er et meget få mennesker som rent faktisk har problemer med stofskiftet, for de fleste er det noget man selv, bevidst eller ubevidst, har skabt. Når man har rigtige dårlige madvaner er det et af symptomerne på at der er noget galt – netop at kroppen nedsætter stofskiftet og man begynder at tage på.

Hvad har det med slankekur at gøre?

Faktisk ret meget! Den nemmeste måde at tabe sig på er ved at ændre sine kostvaner og hæve sin forbrænding, det vil sige at man forbrænder meget mere energi end tidligere. Der er naturligvis mange kunstige måder at hæve sin forbrænding på – eller man kan bruge den gode gamle metode, ved at spise flere små og sunde måltider. Kroppen reagerer hurtigt og giver man den samtidig lidt kød og nogle kostfibre er man godt på vej til at tabe sig en masse kilo.

Hvad bør man spise?

Det er helt almindelige ting man skal spise når man skal på slankekur. Det der handler om  er at forbruge flere kalorier end man indtager. Det betyder også at man med sund fornuft kan nå rigtigt langt. Først skal man slippe af med alle de dårlige ting man går og spiser. Det er typisk ting med hvidt sukker i (raffineret sukker). Det er relativt nemt, da det som hovedregel er at gå efter farven. Alt det hvide skal man undgå: Ris, pasta, brød, kartofler. Allerede ved at skære dette ud af kosten er man meget langt med at tabe sig. De gode ting at spise er de naturlige ting: frugt, grøntsager og kød. Det er en rigtig god diæt og den ligner til forveksling den man kalder for Paleo slankekuren.

De fleste mennesker lærer hvad de skal spise af deres forældre og så i folkeskolen er der måske nogle temadage omkring hvordan man bør spise. Det er bare ikke helt nok. Vi har i dag anden generation af familier hvor forældrene er vokset op med pommes frites og nuggets. Det er så det man lærer sine børn. Det er helt galt, børnene skal have sund mad, de skal udvikle sig og vokse. De har brug for proteiner og gode kulhydrater – ikke raffineret sukker. Der er også flere og flere eksempler på at børn der spiser mindre sukker har nemmere ved at lære i skolen samt at koncentrere sig i timerne. Det er skræmmende at man på den måde propper nemt og usundt mad i sine børn.

Slankekur giver mere energi

Nogle af de bedste slankekure er dem, som er enkle, billige og som virker indenfor en overskuelig tid – man skal ikke nå at miste moden inden man rigtig er i gang. Derfor er det en god ide at tage en hurtig slankekue som eksempelvis Paleo kuren eller slow carb kuren. Der er mange slankekure derude som bygger på et meget lavt indtag af kulhydrater – de virker også, men det er ikke til at holde ud at gå rundt og være sulten hele dagen. Vælger man Paleo eller slow carb kuren er der også en væsentlig anden faktor som spiller ind. Man får meget mere energi af at spise alle de proteiner som der er i kød og grønt. Ikke nok med at man har mere energi, man sover også bedre og dermed har brug for mindre søvn. Det er kort sagt en win-win indenfor slankekure

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>