SlankeAssistent

Slanketips og Livstilsartikler

   aug 11

Kompetent behandling af fobi

Hun turde efterhånden snart ikke bevæge sig uden for huset på grund af sin tiltagende fobi overfor fugle!
Det var begyndt med, at hun ikke brød sig om de duer, der som regel var på gågaden inde i byen. Hun syntes, de var så ulækre, og de var altså “også farlige, de KUNNE ske at angribe hende”!? Efterhånden fik hun ligefrem en fobi overfor disse duer. Senere udviklede denne fobi sig til at omfatte alle former for fugle. Så til sidst var denne fobi ligefrem blevet invaliderende for hende. For hvor bevæger man sig hen udendørs, hvis der ikke må være fugle? Det kan jo simpelthen ikke lade sig gøre nogen steder overhovedet. Så hvis man har fobi overfor fugle, bliver man altså temmelig begrænset i sine muligheder for at bevæge sig nogen steder udendørs.

Men man kan have fobi overfor rigtig mange ting. – Mange mennesker har det overfor mus, insekter af forskellig art, såsom edderkopper og bier/hvepse. Man kan blive fuldstændigt invalideret ved at have en eller anden form for fobi. – Bor man i ældre huse, er det fuldstændigt umuligt at undgå at se en edderkop. Og færdes man i naturen, er det i længden ret “træls” for både den, der har en eller anden form for fobi overfor eksempelvis edderkopper. – Men i længden bliver det altså også en belastning for omgivelserne at høre om den skræk, han eller hun har overfor eksempelvis edderkopper. – Og udvikler det sig så til en fobi, bliver det i længden en belastning for de nærmeste, hvis de evindeligt skal høre om, hvor bange vedkommende er overfor insekter, krybdyr, fugle, osv osv.

Men det, man skal være opmærksom på, er at vedkommende ikke kan “gøre for”, at de har den fobi. – Det behøver altså ikke være en eller anden form for fiks ide, den enkelte har fået om, at de nok ” har en fobi”! - Det skyldes, som regel da, en eller anden angst, det enkelte menneskepå et eller andet tidspunkt, har fået “plantet” i deres hjerne, om at fugle, insekter osv er “farlige”.- Det er simpelthen deres hjerne, der spiller dem et puds! – Så når han eller hun møder eksempelvis en fugl, så husker hjernen den hændelse, personen har været ude for, og sender derfor diverse “advarsler” til vedkommende, der har fobi, om at “nu er der fare på færde”, nu møder du det, der er “farligt”!

Der findes mange former for behandlinger til at afhjælpe denne fobi. – Og i længden kan det også blive nødvendigt, da det som sagt kan blive ret invaliderende for den enkelte at have denne fobi. – Og bliver det ikke et problem for personen selv, så gør det i alt fald for deres omgivelser.

Hvis de, der har en fobi af en eller anden art, ikke får hjælp, kan det ende op i en “social fobi”, da de jo så efterhånden får svært ved at færdes ude blandt andre mennesker. – For det kan jo ikke undgås at møde fugle, edderkopper, insekter osv, når man færdes ude i samfundet.- Så i stedet for at lade det begrænse den enkelte, vil det være en ret god ide at få behandlet sin fobi!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>